ŠKOLA VESLANJA

ŠKOLA VESLANJA

ŠKOLA VESLANJA

Štampa

52.VOJVODINA OPEN NA PALIĆU-GRAFOSIMA 4 ZLATNE MEDALJE

U subotu 5.7.2014. i nedelju 6.7.2014. održana je 52. međunarodna regata Vojvodina Open gde je održan program takmičenja u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.
Takmičari VK Grafičar su na regati osvojili 2 zlatne, i 2 bronzane medalje u pionirskoj, kadetskoj i seniorskoj konkurenciji, i u dresu Reprezentacije naš veslač u oba dana 2 zlatne medalje u dvojcu bez kormilara za seniore.

PRVOG dana takmičenja Viktor Pivač zajedno sa Martinom Mačkovićem u dvojcu bez kormilara za seniore, ubedljivo su trijumfovali ispred iskusnih posada Mađarske i A reprezentativaca Srbije, postigavši respektabilno vreme 6:30,14.

fotografija-0029
U subotnjim finalnim trkama, klupske posade- dubl skula kadetkinja, kao i seniorskog dvojca bez kormilara, morali su da se zadovolje petim mestima.
Rezultate subotnjih trka možete videti OVDE:
52-vojvodina-open-2014-rezultati-1-dan-5-jul-2014.pdf

DRUGOG dana takmičenja u nedelju 6.7.2014. klupske posade osvojile su dve zlatne i dve bronzane medalje, kao i reprezentativni seniorski dvojac još jednu zlatnu.
Kadeti u dubl skulu Bogdan Belinčević i Vukašin Pivač u finalu su odličnim veslanjem osvojili zlatnu medalju, ispred Mađarske posade Mohača silovitim finišom za 36 stotinki, i preko 11 sekundi prednosti u odnosu na trećeplasiranu posadu VK Iktus iz Osijeka.

U svom prvom nastupu u disciplini dubl skul pionira, Aleksa Milisavljević i Milutin Lončarević svoju talentovanost pokazali su u punom svetlu, osvojivši zlatnu medalju u konkurenciji 13 posada.

IMGP9047
Reprezentativni dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković osvojio je još jednu zlatnu medalju ispred posade Jagar-Vuković, dok su Nemanja Delić i Dasti Ferčec osvojili bronzanu medalju.

U trci četveraca skul za juniorke, kadetkinje Tara Marinković i Katarina Ćirić u kombinovanoj posadi zajedno sa Minom Savić i Anastazijom Paskali,osvojile su bronzanu medalju sa vremenom 7:38,71.

IMGP9053

Rezultate drugog dana takmičenja možete pogledati OVDE:
52-vojvodina-open-2014-rezultati-2-dan-6-jul-2014.pdf

Štampa

OMLADINSKA LIGA U ČURUGU

U subotu 21.6.2014. održana je veslačka regata Omladinske lige u Čurugu na stazi dužine 500 metara, gde su nastupile posade u kadetskoj i pionirskoj konkurenciji.
Za sajt kluba u ovom tekstu nedostaju oficijelni rezultati ove regate iz Čuruga,koji nisu stigli, pa ovaj članak prezentiramo fotografijama ljubaznošću našeg roditelja-člana kluba gospodina Aleksandra Srbinovića.

1

2-1

2

3

4

5

 

Štampa

59.MEĐUNARODNA REGATA BLED

Od petka 13.6.2014. do nedelje 15.6.2014. održana je 59. Međunarodna regata na Bledskom jezeru, gde je u konkurenciji osam zemalja uzela učešće tročlana ekspedicija iz našeg kluba- Viktor Pivač je nastupao u Reprezentativnom dvojcu bez kormilara za seniore, dok su Bogdan Belinčević i Vukašin Pivač nastupili u kadetskoj konkurenciji u dubl skulu oba dana.

Kadeti u dubl skulu Bogdan Belinčević i Vukašin Pivač prvog dana takmičenja u petak u kvalifikacijama u zadnjim metrima izgubili su treće mesto koje vodi u A finale.Razlog gubitka koncetracije u finišu trke je i blaga prehlada, pa su u subotu pre podne morali da pauziraju i preskoče nastup u B finalu dubl skula za kadete, da bi mogli da nastupe u popodnevnim kvalifikacijama.

Foto-Gold-2-M-Viktor-Martin

Viktor Pivač je sa Martinom Mačkovićem nastupio u dvojcu bez kormilara za seniore A, i posle pobede u kvalifikacionim trkama u petak popodne,odličnim veslanjem ostvarili su trijumf ispred odličnih posada Slovenije i Turske-sa vrlo brzim vremenom 6:35,23.

Drugi dan takmičenja na Bledskom jezeru počeo je popodnevnim kvalifikacionim trkama u subotu 14.6.2014.

Trka-kvalifikacije-Kadeti-dubl

Oporavljeni kadetski dubl skul Bogdan Belinčević i Vukašin Pivač pobedli su ubedljivo ovog puta u svojoj grupi, i sa najbržim vremenom obezbedili nastup u A finalu u nedeljnom prepodnevnom programu.
Zbog blagih zdravstvenih problema, Viktor i Martin nakon izveslane pobede u subotu popodne u kvalifikacionoj trci dvojaca bez kormilara, morali su da otkažu nastup u A finalu.

Bronza-Kadeti-dubl-Vukasin-Bogdan

U nedelju dubl skul Grafosa, Vukašin i Bogdan, osvojili su bronzanu medalju sa vremenom 7:12,50 iza posada Slovenije i Nemačke.

Rezultate 59.Međunarodne Bledske regate možete pogledati OVDE:

59-internacionalna-regata-na-Bledu-Rezultati-I-dan-14-jun-2014.pdf
59-internacionalna-regata-na-Bledu-Rezultati-II-dan-14-jun-2014.pdf

Štampa

DRUGI KUP SRBIJE U VESLANJU 2014. – GRAFOSIMA 4 MEDALJE

U subotu 7.6.2014. održan je Drugi Kup Srbije u veslanju po lepom i sunčanom vremenu održan je program takmičenja u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.
Takmičari VK Grafičar su na regati osvojili zlatnu, dve srebrne i bronzanu medalju u pionirskoj i kadetskoj i seniorskoj konkurenciji.

Bogdan-Belincevic-i-Vukasin-Pivac
Kadeti u dubl skulu Bogdan Belinčević i Vukašin Pivač u finalu su odličnim veslanjem osvojili zlatnu medalju ispred posada VK Danubius 1883 i VK Smederevo, pobeda izvojevana sa kvalitetnim vremenom u odnosu na druge discipline 7:03,9.

Tara-Marinkovic-i-Katarina-Ciric
U trci kadetkinja u dubl skulu Tara Marinković i Katarina Ćirić osvojile su srebrnu medalju sa vremenom 8:33,7.

Milutin-Loncarevic
U skifu u konkurenciji 12 posada, pionir Milutin Lončarević dobrim veslanjem osvojio je srebrnu medalju sa vremenom 3:56,7.

Nemanja-Delic
U seniorskom skifu od sedam posada u laki senior Nemanja Delić osvojio je bronzanu medalju sa vremenom 7:39,2.
Treba pohvaliti i prvi nastup posada pionira u dubl skulu, koji su prikazali dobro veslanje.

Rezultate Drugog Kupa Srbije u veslanju možete pogledati OVDE: 2-kup-srbije-2014.pdf

Štampa

BIR 2014 – GRAFOSIMA 5 MEDALJA

U subotu 3.5.2014. i nedelju 4.5.2014. održana je Beogradska internacionalna regata „Trofej Beograda“ po vrlo teškom vremenu – vetar i kiša nisu poremetili program takmičenja.
Takmičari VK Grafičar su na regati osvojili dve zlatne, srebrnu i dve bronzane medalje u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji.

SUBOTA 3.5.2014.

Da će posle pobede u prepodnevnoj kvalifikacionoj trci biti osnove za radovanje u finalnom programu, pokazali su kadeti u dubl skulu Bogdan Belinčević i Vukašin Pivač.U finalu su odličnim veslanjem osvojili zlatnu medalju ispred posada VK Trešnjevka i VK Danubius.

14

33

U trci kadetkinja u dubl skulu Tara Marinković i Katarina Ćirić osvojile su zlatnu medalju ubedljivom pobedom ispred posade Crvene Zvezde.

65

U skifu u svojoj grupi pionir Milutin Lončarević dobrim veslanjem osvojio je srebrnu medalju.

46

U svojoj grupi od pet posada u dubl skulu pioniri Aleksa Milisavljević i Zlatko Simić posle jake kiše osvojili su bronzanu medalju.

60

NEDELJA 4.5.2014.

Drugog dana takmičenja Međunarodne regate „Trofej Beograda“ održano je po kiši koja je neprekidno padala, i pored toga nije sprečila da se planirani program trka održi.
Osvajanjem bronzane medalje dubl skul kadetkinja Katarina Ćirić i Tara Marinković u otežanim uslovima mogu biti zadovoljne.

68

Treba pomenuti dobar nastup kombinovanog četverca skul VK Danubius Vanja Obradović , Dušan Petrović i VK Grafičar Vukašin Pivač, Bogdan Belinčević, koji su bez zajedničkog treninga, na tzv.“sedanje“ sasvim dobro odveslali po jakom pljusku trku kadetskih četveraca skul i u konkurenciji 11 posada zauzeli četvrto mesto.

102

Mladi senior VK Grafičar, Viktor Pivač, nastupio je u dresu Veslačke reprezentacije Srbije ,u sastavu(Jovan Popović,Goran Jagar,Nenad Beđik) seniorskog četverca bez kormilara i osvojio zlatnu medalju ispred Hrvatskih posada.

124

disc
disc
disc
disc