ŠKOLA VESLANJA

ŠKOLA VESLANJA

ŠKOLA VESLANJA

Štampa

TESTOVI KANDIDATA ZA SENIORSKU REPREZENTACIJU

Krajem oktobra i početkom novembra 2013. godine održana su daljinska testiranja seniora u malim čamcima na Savskom jezeru gde su nastupili „Grafosi“ – u dvojcu bez kormilara Nemanja Delić i Stefan Leković, i u skifu Viktor Pivač.

Iako su u ovom jesenjem delu sezone za ova testiranja od Selektora zahtevani neuobičajeno visoki regatni ritmovi (brojevi zaveslaja od Tempa 26 pa do Tempa 30), naši veslači su se vrlo dobro snašli i postigli vrlo dobre rezultate; Testovi su održani po sledećem planu:
Subota 26.10.2013. – 6000 metara Tempo 26; Nedelja 27.10.2013.- 4000 metara Tempo 28;
Subota 2.11.2013. – 6000 metara Tempo 28; Nedelja 3.11.2013. – 4000 metara Tempo 30.

U konkurenciji seniorskih dvojaca bez kormilara Nemanja i Stefan nastupili su faktički „sami protiv sebe“, zato što su većim delom kandidati za reprezentaciju nastupali u skifovima.

- Na prvom testu u subotu 26.10.2013., na zadatom tempu 26 na 6 km imali smo dobar ritam u prvoj polovini deonice, da bi u drugoj polovini imali značajan hendikep s obzirom da smo zakačili travu i gubili pravac, pa nam je oduzimalo i brzinu i koncetraciju; ipak , sve preostale testove smo uspeli da izvedemo na boljem nivou
rekao je Nemanja Delić, i dodao: nadam se da će daljim radom biti izvesnijih rezultata.

IMGP8254

- Samo na prvom testu sam osetio izuzetan napor, ali smo uspeli u preostala tri testa da se iskupimo i postignemo dobar rezultat
izjavio je Stefan Leković.

IMGP8701

Ovogodišnji član juniorskog osmerca, osvajača zlatne Evropske i bronzane Svetske medalje, Viktor Pivač , prvi put je osetio seniorsku konkurenciju u skifu.

IMGP8276

Formalno još do isteka ove godine junior, Viktor je u konkurenciji iskusnijih reprezentativaca nakon prva dva testa zauzeo odlično sedmo mesto. Iako je bilo u oba nastupa kačenja busenova trave koja se pojavila neuobičajeno u ovo doba godine

Test-VSS-okt-2013.pdf

U druga dva Novembarska testa, Viktor je zbog virusa prehlade koji se pojavio par dana pre testa, morao da otkaže start 2.Novembra 2013., i da pokuša da se oporavi za naredni dan.

Testiranje-2-3-11-2013-6km-i-4km-oba.pdf

Nastupajući iako nedovoljno oporavljen, Viktor Pivač je postigao odlično šesto vreme u konkurenciji 18 seniora i time pokazao još jednom kapacitete da u budućnosti poseduje velike mogućnosti.
- Nakon održanih testiranja, za svaku pohvalu je nastup „Grafosa“. U dvojcu bez kormilara, Nemanja i Stefan nakon prvog testa znatno su popravili utisak i napravili trenutan pozitivan pomak u napredku ka višim međunarodnim standardima.Za Viktora ako kažem da je okviran plan bio da bude negde oko sredine, dakle 10.mesto,a postigao 7.tj. 6. mesto, pokazao je mnogo.Daljim treniranjem, obe posade u seniorskoj konkurenciji neće iznenaditi ako budu posigli još bolje rezultate-
izjavio je zadovoljno trener i direktor VK“Grafičar“ Lazo Pivač .

IMGP8695

Štampa

DALJINSKA REGATA U NOVOM SADU: 2 ZLATA

U subotu 19.oktobra 2013. održana je Daljinska regata na Dunavu u Novom Sadu na stazi od 4 kilometra.

IMGP8751

Na poslednjoj regati ove takmičarske godine, Veslački klub „Grafičar“ nastupio je sa dve posade u pionirskoj kategoriji u disciplinama četverac sa kormilarom u muškoj i četverac skul u ženskoj konkurenciji.
Pioniri Vanja Vereš,Luka ĐokovićMilutin Lončarević i Vukašin Pivač sa kormilarom Aleksandrom Mladenovićem osvojili su zlatnu medalju ispred posade domaćina „Danubiusa 1885“.

FILE0198

Nakon izjednačenog starta u trci četveraca skul za pionirke, Tara Marinković i Katarina Ćirić, zajedno sa Šaroltom Pap (VK“Palić“) i Sofijom Raičević(VK“Crvena Zvezda“), odnele su ubedljivu pobedu ispred pionirki VK“Partizan“.

disc
disc
disc
disc